Auto op de zaak

De auto op de zaak. Een gevoelig onderwerp en ook net zo complex om goed te berekenen en te verantwoorden. Want wat is bijtelling nou eigenlijk en is dit nou een bedrag wat ik direct moet afdragen aan een instantie? Of, zijn kosten die ik maak voor de auto aftrekbaar als ik ze maak voor zakelijk gebruik zonder de auto op de zaak te hebben? Of, wat betekent dit voor de BTW? Het zijn allemaal terechte vragen waar een antwoord op is. Als boekhoudkantoor voor zzp'ers, eenmanszaken, vof's en micro BV's vinden wij het belangrijk dat jij je hier beter in kan verdiepen zodat je zelf nooit de verkeerde keuze kan maken. We nemen je mee in de verschillende mogelijkheden. 

Lees meer »

Facturatieregels in Nederland: Alles wat je moet weten om Correct te Factureren

Als ondernemer stuur je natuurlijk facturen naar jouw klanten. Het factureren kan soms een gedoe zijn en het is vaak zoeken naar een mooi template dat ook nog voldoet aan de wettelijke eisen. Het factureren kent vele regels waar aan gehouden moeten worden. Als eenmanszaak, ZZP'er, VOF en BV is het soms niet meer te overzien of jij wel voldoet aan deze eisen. Hieronder hebben wij jou als ondernemer alles regels opgesomd waar jij je aan moet houden als ondernemer. Als je alle punten verwerkt in jouw factuur, ben je ervan verzekerd dat jouw factuur voldoet aan de wettelijke eisen. 

Lees meer »

Ondernemer voor de inkomstenbelasting

In de wereld van ondernemerschap en inkomstenbelasting is niets vanzelfsprekend. Neem bijvoorbeeld het geval van zzp'ers die voor één klant werken of ondernemers in goederenhandel. De nuances van ondernemerschap voor de inkomstenbelasting kunnen verwarrend zijn. Deze blog verkent hoe verschillende situaties je status kunnen beïnvloeden en waarom het cruciaal is om professioneel advies in te winnen. Ontdek hoe Andersdoen Administratie je kan helpen navigeren in dit complexe landschap voor heldere financiële beslissingen.

Lees meer »

Boekhouding Uitbesteden: De Voordelen voor ZZP'ers en Kleine Bedrijven

Als ondernemer, of je nu een zzp'er bent of een klein bedrijf runt, is het beheren van je boekhouding een essentiële taak die veel tijd en aandacht vereist. Echter, met de groeiende complexiteit van fiscale wetten en de toenemende eisen van bedrijfsbeheer, kiezen steeds meer ondernemers ervoor om hun boekhouding uit te besteden. Maar wat zijn precies de voordelen van het uitbesteden van je boekhouding als zzp'er of klein bedrijf? In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze vraag en uitleggen waarom het uitbesteden van je boekhouding een slimme zet kan zijn.

Lees meer »

De gevolgen van de nieuwe pensioenwet voor jou als zzp'er

De kogel is door de kerk! Vanaf 1 juli gaat de nieuwe pensioenwet officieel van kracht, wat ook enkele veranderingen met zich meebrengt voor jou als ZZP'er. Als zelfstandig ondernemer krijg je straks de mogelijkheid om een groter deel van je inkomen fiscaal voordelig opzij te zetten voor je pensioen. En wanneer je met pensioen gaat, kun je zelfs 10% van je pensioenkapitaal in één keer laten uitkeren. Daarnaast bestaat de kans dat je je op een later moment kunt aansluiten bij pensioenfondsen.

Lees meer »

Een gids voor btw-tarieven in Nederland: Wat je moet weten

Als ondernemer in Nederland is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende btw-tarieven die van toepassing zijn op je producten of diensten. Het begrijpen en juist toepassen van deze tarieven zijn essentieel voor een goede boekhouding en het nauwkeurig opmaken en indienen van jouw btw aangiften. In deze blogpost zullen we de verschillende btw-tarieven in Nederland bespreken en welke veel voorkomende diensten en producten onder welk tarief vallen. Zo kun jij als ondernemer goed geïnformeerd en in overeenstemming met de btw-regelgeving opereren.

Lees meer »

Waarom ondernemers overstappen van boekhouder: de meest voorkomende redenen

Als ondernemer wil je er zeker van zijn dat je boekhouding in goede handen is. Het kan daarom gebeuren dat je na verloop van tijd het gevoel krijgt dat het tijd is om over te stappen naar een andere boekhouder. Hieronder vind je de meest voorkomende redenen waarom ondernemers overstappen en hoe je een nieuwe boekhouder kunt vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Lees meer »

Van onzekerheid naar zekerheid: Hoe Andersdoen Administratie jou kan begeleiden bij het starten van een eigen bedrijf

Het starten van een eigen bedrijf kan een spannende, maar ook een onzekere stap zijn. Er komt veel op je af en er zijn veel onbekende factoren waar je rekening mee moet houden. Veel mensen hebben daarom ook twijfels en vragen voordat ze daadwerkelijk de stap durven te nemen. Bij Andersdoen Administratie begrijpen wij dit maar al te goed en willen we jou graag helpen om deze stap met vertrouwen te zetten.

Lees meer »

Waarom het hebben van een boekhouder essentieel is voor ondernemers en hoe het zichzelf terugbetaalt

Als ondernemer wil jij je graag focussen op jouw core business, maar het bijhouden van de boekhouding is net zo belangrijk. Misschien denk jij: dat kan ik wel zelf, maar pas op! Het zelf doen van de boekhouding kan zorgen voor veel stress en fouten. Het is dan ook essentieel om een boekhouder te hebben die jou kan helpen bij het bijhouden van jouw financiële administratie.

Lees meer »

Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers: Wat je moet weten en hoe je kunt besparen

De arbeidsmarkt gaat veranderen en zzp'ers zullen binnenkort verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) moeten afsluiten. Veel zelfstandige ondernemers zijn bezorgd over de kosten en toegankelijkheid van deze verzekering. In dit artikel worden de misvattingen rondom de verplichte aov besproken en worden tips gegeven over hoe je als ondernemer kunt besparen op de kosten van de verzekering.

Lees meer »